Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Семінар-практикум для вчителів іноземних мов

Семінар-практикум для вчителів іноземних мов

У сучасних умовах кожна іноземна мова розглядається як засіб спілкування і залучення до культури іншого народу. Особлива увага приділяється навчанню англійської мови школярів. Саме тому вчителі англійської мови є агентами змін, провідниками нових ідей, технологій. Вони створюють у школі такий мовний простір, щоб кожна дитина мала змогу оволодіти на високому рівні англійською мовою. Її вивчення в нашій школі розпочинається із першого класу, учні оволодівають мовою як на уроках, так і у позакласній діяльності: на гуртках, у різноманітних заходах. Впроваджуючи нові Державні стандарти освіти, наші педагоги працюють за новими програмами та підручниками, креативно мислять, володіють інноваційними технологіями навчання, використовують комп'ютерну, мультимедійну техніку, і досвідом роботи можуть поділитись із колегами-освітянами.

 

23.02.2017 у нашому закладі відбувся семінар-практикум для вчителів іноземних мов на тему «Використання країнознавчих матеріалів для розвитку соціокультурної компетенції учнів на уроках іноземної мови», згідно плану відділа освіти Бучанської міської ради. У роботі семінару взяли участь вчителі англійської мови  загальноосвітніх шкіл м.Буча.

Творчо підібраний матеріал всебічно розкрив його тему.  

 

Роботу семінару розпочала методист міського відділу освіти Рита Сергіївна Резніченко, яка в своїй промові наголосила на тому, що одним із основних пріоритетів у процесі навчання іноземної мови у навчальному закладі має стати розвиток соціокультурної компетенції, основою якої є створення мотивації та інтересу до країнознавчої тематики, до культури та традицій країни і народу, мова якого вивчається, за допомогою яких формуються вміння міжкультурного спілкування. Учитель повинен готувати завдання таким чином, щоб використовувався як вітчизняний, так і зарубіжний матеріал. Мета пошукових завдань – сформувати конкретні знання про культуру своєї або іншомовної країни, розвивати уміння оперувати цими знаннями залежно від ситуації, поглиблювати навички використання знань і умінь, проводячи творчу, креативну, пошукову роботу. Створення міні-проектів, міні-презентацій, розрахованих на одне конкретне заняття або на його окремий етап є й доречним, і актуальним.

 

Учитель англійської мови Скорлупіна Людмила Володимирівна презентувала свій власний досвід роботи на тему «Інтегрований підхід до навчання країнознавчого матеріалу на заняттях спецкурсу «Країнознавство. Великобританія, США». У своєму виступі учитель висвітлила доцільність використання сучасних методів активізації пізнавальної діяльності учнів старшої школи на уроках англійської мови, використовуючи інтернет-ресурси, показала їх ефективність у навчальному процесі. Учителям продемонстровано відео-ресурс «WordOntheStreet», спрямований на розвиток соціокультурної компетентності школярів.

 

Вчитель Кордонець Наталія Петрівна разом з волонтером Корпусу Миру Зоуі Янг показали фрагмент уроку у 9-Б класі, на якому була створена атмосфера взаємної довіри. У невимушеній обстановці учні відчували себе вільними і рівноправними партнерами, не відчували страх за неправильність сказаного. 

 

На семінарі був  проведений Workshop (воркшоп) вчителем англійської мови Піроженко Анню Олегівною «Розвиток комунікативної та соціокультурної компетенції учнів через активізацію спільної проектної діяльності вчителів та учнів у програмі «GoCamp AfterSchool». Учитель поділилася своїми враженнями від участі у семінарі тренінгу, присвяченому участі у таборах GoCamp. Це гарний спосіб вивчення мови, завдяки якому діти перебуватимуть у багатокультурному середовищі, навчатимуться працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших. Учителів залучатимуть до розробки міждисциплінарних програм, які наближують навчання до реального життя. Мета GoCamp - виховати нове покоління всебічно розвиненої та освіченої молоді, яка готова до життя в ХХІ столітті, вільно володіє іноземними мовами та відкрита до пізнання інших культур і досвіду. Анна Олегівна продемонструвала низку цікавих інтерактивних вправ. Спілкування під час майстер класу відбувалось англійською мовою.

 

Завершився  семінар театральною виставою «Школа принцес», яку презентувала волонтер Зоуі разом з учасниками мовного клубу з англійської мови «English Speaking Club». Виступ учнів не залишив жодного з присутніх в поганому настрої. 

 

Наприкінці семінару були підведені підсумки, під час яких всі гості дали високу оцінку проведеним формам роботи.

















Категорія: Іноземні мови / Вивчення іноземних мов



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.