Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Метод TPR або активні уроки англійської

  • 27 листопад 2017 | ---
  • Метод TPR (повного фізичного занурення)

     

    або активні уроки англійської

     

    22 та 23 листопада завдяки ініціативі нашої волонтерки Зоуї Янг у нашій школі проводилися заходи до Дня Америки за участю чотирьох її колег-волонтерів з Корпусу Миру США:  Девіда Еш (м.Бердичів, юридичний коледж), Саманти Александер (м.Черкаси, молодіжний центр), Еліс Дембінскі (смт Попільня Житомирської обл., гімназія №1), Ерін Даус (Червонослобідська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, Черкаська обл.).

     

    Вони підготували для наших учнів чотири тренінги на такі цікаві теми: "Ігри як невід'ємна складова американської культури", "Сучасний американський сленг та незвичайні закони США", "День Подяки - улюблене свято американців" та "Американський фольклор".

     

    У перший день волонтери працювали з учнями середньої ланки (6-8 класи).

     

    Як зазначила вчитель англійської мови Маймескул Ганна Володимирівна: «Це було цікаво і дійсно корисно як для вчителів, так і для учнів. Позитивні емоції отримали не тільки ми, але й наші гості. Вони визнали, що було дуже комфортно працювати завдяки теплій атмосфері в дитячому колективі, а також – високому рівню оснащеності кабінетів. Мені, як вчителю, який викладає спецкурси у старших класах, було дуже цікаво спостерігати за формами та методами навчання. На своїх уроках ми застосовуємо лінгвосоціокультурну методику вивчення англійської мови, яка поєднує мовні структури, такі як граматика та лексика з позамовними факторами. Ми вивчаємо світ через мислення в окремому культурному полі і користуємося мовою, аби виразити свої враження, думки та емоції. Головна мета цієї методики- полегшення розуміння співрозмовника на інтуїтивному рівні. На цих зустрічах ми дивилися на мову, як на відображення географії, клімату, історії та умов життя людей, які являються носіями цієї мови. Учні отримали справді безцінний досвід, весело провели час і отримали велике задоволення».

     

    У другий день до свята англійської мови змогли долучитися учні 9-11-х класів.

     

    «Я брала участь у цих заходах разом із учнями 9-А класу. Мої враження від спілкування з гостями школи надзвичайно позитивні, адже ми мали нагоду поспілкуватися з носіями англійської мови, і таким чином удосконалити свою вимову, отримати цікаву інформацію про країну з перших вуст та задоволення від цікавих видів колективної роботи, доброзичливості та привітності гостей. На мою думку, для вчителів ці заходи були надзвичайно корисними у відношенні обміну досвідом з іноземними колегами.Щодо учнів, то було видно, наскільки вони були у захваті від власної компетентності у володінні англійською мовою, адже вони могли вільно спілкуватися з носіями мови - яка мотивація може бути сильнішою! Діти в ігровій формі отримали велику кількість корисної інформації та навичок спілкування англійською мовою. Я дуже вдячна волонтерам та Корпусу Миру за їх роботу, сподіваюся, що таких заходів за їх участю буде дедалі більше» (вчитель англійської мови Мамчур Тетяна Петрівна).

     






























    Категорія: ---



    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
    Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

    Інформація


    Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.