Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Відверта розмова про статеве виховання та репродуктивне здоров'я

Думки батьків та педагогів про статеве виховання та підходи до його здійснення можуть істотно відрізнятися, так само як і стиль спілкування з дітьми. Однак мало хто сьогодні буде заперечувати необхідність підготовки підлітків до дорослого життя, в якому сексуальні стосунки посідають важливе місце. Адже сексуальність і її прояви – це та сфера життя, де ціна помилки дуже велика. Незнання, невміння вибудовувати взаємини, безвідповідальність, схильність до імпульсивних, ризикованих вчинків можуть завдати непоправної шкоди здоров’ю підлітка, сплутати його життєві плани, призвести до розчарування і підірвати віру в себе.

 

Завдяки прогресивній позиції нашої школи та надзвичайно активній участі волонтерки з Корпусу Миру США Зоуа Янг, на днях було проведено одноденний семінар для учнів 10-11 класів на тему статевого виховання та репродуктивного здоров’я. Окрім Зоуа Янг, до проведення семінару долучилися й інші волонтери - Саманта Александр, Девід Еш та Майлз Грін.

 

Під час семінару волонтери у простій, доступній розмові обговорили такі теми як:

  • будова тіла, зміни, які відбуваються під час статевого дозрівання;
  • ранні статеві стосунки, а саме небезпека ранньої вагітності, інфекції, що передаються статевим шляхом, в тому числі ВІЛ-інфекція, сучасні методи контрацепції;
  • право на інформацію про репродуктивне здоров’я, на захист від сексуальних домагань і насильства, право самому вирішувати, вступати чи не вступати в сексуальні стосунки, і обирати партнера без жодного тиску та примусу;
  • неприпустимість насильства в сексуальних стосунках і відповідальність неповнолітніх за сексуальні насильницькі дії.

Сексуальне виховання дитини — одне з найскладніших завдань, яке мають батьки та педагоги. Однак наші зусилля не будуть марними. Відверті розмови допоможуть зміцнити стосунки. Звичайно, говорити «про це» завжди буде трохи ніяково, але відвертий обмін думками — основа щасливої сім’ї.

 

Підготувала вчитель англійської мови Скорлупіна Людмила Володимирівна




Категорія: Виховна робота / Превентивне виховання / Вивчення іноземних мов



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.