Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Конкурс "Охорона праці очима дітей"

  • 27 грудень 2014 | ---
  • Методичні рекомендації щодо організації та проведення міського етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» з нагоди Дня охорони праці в Україні у 2014 року



    Статтею 43 Конституції України гарантовано, що кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці.

    Не дотримання керівниками підприємств законних вимог щодо забезпечення гідних умов праці спричиняє неналежне функціонування системи управління охороною праці на цих підприємствах.

    З іншого боку, нехтування працівниками елементарних правил безпеки на робочому місці призводить до їх травмування, у тому числі й смертельно. Як наслідок, за статистикою, 71 відсоток нещасних випадків і аварій на виробництві в Україні сталися у 2011 році з організаційних причин.

    Найбільш травмонебезпечними галузями економіки були вугільна промисловість, агропромисловий комплекс, житлово-комунальне господарство, будівельна галузь, транспорт та соціально-культурна сфера. На підприємствах таких галузей сталося 78 % смертельних нещасних випадків від загальної кількості травмованих на виробництві.

    Рівень професійної захворюваності в Україні є також надто високим, у порівнянні з розвинутими країнами світу.

    Навчання працюючих безпечних умов праці — одна з головних складових в охороні праці, а тому розпочинати виховувати небайдужість до цінності свого життя і здоров’я, життя і здоров’я оточуючих, формувати високу культуру безпеки праці слід ще з раннього дитинства.

    Використання творчих здібностей дітей та залучення до цього процесу їх батьків може бути одним із шляхів вирішення зовсім «не дитячих» проблем у сфері охорони праці, а також дієвим превентивним методом запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

    Конкурс дитячого малюнку “Охорона праці очима дітей” (далі – конкурс) проводиться на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 10.01.2012 № 375/1/1-12 з нагоди Дня охорони праці в Україні - 2015 у рамках Всесвітнього дня охорони праці.

    Метою проведення конкурсу є:
    привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці;
    формування активно-cвідомої позиції молоді щодо значення і місця здорових та безпечних умов праці у різних аспектах духовного, соціально-економічного, політичного та культурного життя суспільства;
    виховання високої культури безпеки праці на виробництвах України у молоді, як майбутніх роботодавців та працівників;
    виявлення, відбір та підтримка талановитої молоді;
    зміцнення позитивного іміджу Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України (далі – Держгірпромнагляд).

    Конкурс сприяє підвищенню інтересу у дітей та молоді шкільного віку до поглибленого вивчення проблем у сфері охорони праці.


    Категорія: ---



    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
    Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

    Інформація


    Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.