Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Жовтнева подорож учнів 6-Б класу до Державного музею авіації

Як стрімко рвуться вгору літаки,

Прощаються як радо із землею.

Назустріч сонцю, в небо, навпрошки –

Як стрімко рвуться вгору літаки.

 

   Здавна люди мріяли про крила, щоб парити у небі нарівні з птахами. Минали роки, століття, а людство все не полишало своєї мрії піднятись в неосяжну височінь. І яким для нас далеким здається день 17 грудня 1903, коли брати Райт вперше здійснили політ на літаку, важчому за повітря, подолавши відстань 37 метрів. А вже в травні 1910 р. в Києві був побудований перший літак повністю із вітчизняних матеріалів. Піднявся в повітря на ньому його конструктор - професор О.С. Кудашев.З тих пір багато часу минуло, авіація стала наймолодшою але важливою галуззю техніки, багато різноцільових літаків та гелікоптерів було побудовано.

   Щоб пройти стежинами історії літакобудування, учні 6-Б класу відвідали Державний музей авіації (м. Київ). Дітей відразу вразив той факт, що музей був створений в 2003 році і, по суті, є однолітком шестикласників. Державний музей авіації є наймолодшим і, в той же час, найбільшим історіко-технічнім музеєм країни. Він розмістився на території колишньої учбово-авіаційної бази Національного Авіаційного Університету.

    Огляд кожного експонату починався словами екскурсовода: «Це унікальна модель, і її унікальність полягає в тому, що…» І дійсно, ми бачили літаки та гелікоптери з провідною для свого часу конструкцією крила (наприклад дослідний літак «Виріб 181»), наймасовіший літак винищувальної авіації ППО СРСР аж до початку 90-х «Су-15», літак-кінозірку «Як» з фільму «В бій йдуть одні старики» та інші не менш цікаві моделі.

   Наші учні мали змогу не лише побачити експозицію в 70 літаків і гелікоптерів, а й відвідати салони літака Іл-62 і вертольотів Мі-8 та Мі-26. Особливий колорит екскурсії додало близьке сусідство діючого аеропорту «Київ», злітно-посадочна смуга якого проходить в 100 метрах за прозорим  забором. Нам пощастило спостерігати за посадкою величезного гелікоптера.

Юлія Олександрівна Проніна, класний керівник 6-Б класу

 

 




Категорія: Останні публікації / Виховна робота



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.