Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Тепла та зворушлива зустріч з волонтером

  Два роки тому у нашому літньому мовному таборі працювала волонтер з Фінляндії Сара Йокела за програмою Go Camp. На цьому тижні вона знов приїхала в Україну. Сьогодні Сара відвідала нашу школу.

Відбулася тепла зворушлива зустріч с учнями та учителями.

Більше всіх зраділи учні 7-А, які з 1-го класу вивчають німецьку мову. Нарешті вони знову мають чудову можливість поспілкуватися німецькою з носієм (в родині Сари - це друга рідна мова).

Учнів, які тільки сьогодні познайомилися з Сарою, цікавило все: традиції країни і родини, улюблене хобі, чим живе молодь у Фінляндії, де і як вона навчається. На питання: «Як вона у 19 років відважилася поїхати у зовсім чужу країну волонтером?», Сара відповіла: «Сучасна молодь обирає волонтерство, бо простий туризм вже давно для них не цікавий. А ось дізнатися про культуру країни, побачити її виворіт через знайомство зі звичайними людьми - це те, що дає відчуття справжності та цінності подорожі, у якій ти вже точно не залишишся «привидом». Тебе запам’ятають і твоя справа принесе плоди».

Діти задавали питання як німецькою, так і англійською. І з захопленням слухали, як легко Сара переходила з однієї мови на іншу. А потім ще і заспівала народну пісню фінською мовою.

Не менш цікавим був урок у 5-А класі, учні якого тільки в цьому році розпочали вивчення німецької. Діти зуміли показати все, чому вони навчилися за цей час. Але у них була велика спокуса заговорити англійською.

Такі зустрічі дуже важливі. І шанси подолати мовні та культурні бар’єри автоматично збільшуються.

Заступник директора з НМР Кукушкіна І.Е.

       




Категорія: Іноземні мови / Вивчення іноземних мов



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.