Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Недопустимість участі дітей у масових акціях

  • 24 січень 2014 | Виховна робота
  • Сьогодні, у розрізі останніх подій, які відбуваються на політичній арені в Україні, зокрема у столиці держави, гострим проблемним питанням постає участь дітей у акціях протесту. Неповнолітні без дозволу та відома дорослих самовільно залишають домівки, навчально-виховні заклади і безтурботно, не усвідомлюючи можливих трагічних наслідків, їдуть та приймають участь у протестних акціях. Втягнення дітей у протиправну діяльність - це реальна загроза їхньому життю і здоров’ю.

     

    Так, до Чернігівського міськвідділу міліції від батьків надійшло повідомлення про те, що на початку січня 2014 року пішов та не повернувся до дому їхній 15-річний син.

    У ході проведення заходів, спрямованих на встановлення місцезнаходження зниклої дитини, правоохоронці встановили, що неповнолітній, перебуваючи у столиці, під час масових заворушень по вулиці Грушевського, отримав тілесні ушкодження. Каретою швидкої допомоги хлопця без свідомості доставили до міської клінічної лікарні з діагнозом закрита черепно-мозкова травма голови та судоми.

     

    Про зникнення 16-річних хлопчика та дівчинки з заявою до міліції звернулись родичі. Обоє неповнолітніх мешканці села Пісківка, Бородянського району, що на Київщині. Відразу був орієнтований особовий склад, пости Державтоінспекції, громадськість та засоби масової інформації. І така титанічна кропітка праця дала свої позитивні результати. Невдовзі оперативні працівники міліції знайшли дітей у серці міста Києва. Там вони приймали участь у масових заходах з прапорцями в руках і весело проводили час. Втікачів повернули батькам неушкодженими.

    Головна задача працівників міліції, батьків, педагогічного складу навчально-виховних закладів полягає у тому, аби роз’яснити, донести до свідомості дітей, що за їхнє життя і здоров’я несуть відповідальність дорослі, а необачливі, безрозсудні дитячі дії можуть призвести до безповоротних фатальних наслідків.

     

    Також правоохоронці Київщини звертаються до дорослих з проханням постійно контролювати та знати місцезнаходження своїх нащадків та попереджають, що в разі самовільного залишення місця проживання їхньої дитини, батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності згідно ч.1 ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративне правопорушення.

     

    В.П. Рупенко, в.о. начальникаІрпінського МВ майор міліції




    Категорія: Виховна робота



    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
    Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

    Інформація


    Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.