Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Шевченківські дні у школі

Перегортаючи сторінки "Кобзаря"...

 

Напевне в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?

 

Шевченківські дні в нашій школі розпочалися із мітингу, присвяченому великому Кобзарю, школярі взяли участь в міжнародному флешмобі Global Shevchenko.

 

Учні 10-Б класу разом з класним керівником Неборачко Іриною Станіславівною підготували цікавий захід: літературно-музичну композицію «Я покохав її високою любов’ю», який супроводжували тематичні пісні, ліричні вірші та ніжний танець. Захід був сповнений кохання, щирості та поетичності.

 

У душах дітей запалився вогонь патріотизму та любові до України і її культурної спадщини.







Категорія: Виховна робота / Патріотичне виховання



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.