Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Україна без сміття!

Україна БЕЗ сміття!


Ми прагнемо системних змін заради

чистого та безпечного довкілля.


Сьогодні до 6-А класу завітала Анна Понікарчук, лектор проекту «Україна БЕЗ сміття!» та співзасновник проекту «OZERO - нуль відходів», яка в інтерактивній формі з відеоматеріалами, використовуючи яскраві еко-бокси, розповіла учням про правильне сортування сміття.


Нагадаю, що 19 лютого виповнилося 3 роки з дня заснування проекту. За цей час тема сортування сміття сягнула нечуваної популярності  в Україні.



Громадський проект Україна БЕЗ сміття має на меті покращити стан навколишнього середовища, залучаючи громади до сортування сміття. Це зменшить навантаження на сміттєві полігони і сприятиме розвитку ринку переробки вторинної сировини в Україні. Напрямки роботи проекту сьогодні виходять за межі сміттєвої проблеми, адже  необхідно  піклуватися про стан питної води, чистоти повітря у містах, небезпечні викиди підприємств в природні водні мережі і т.д.


Наш клас теж долучився до даного проекту. Місяць тому ми, провівши акцію «Батарейки, здавайтеся!»,   зібрали більше 20 кг батарейок, які передали в перевалочний пункт для подальшої  утилізації. В даний час в нашій класній кімнаті учні активно сортують  й розподіляють сміття у відповідні контейнери для паперу, пластику, органічних відходів. Також ми потурбувалися про те, щоб учні та батьки мали змогу приносити відпрацьовані батарейки й викидали у спеціальний контейнер, що знаходиться у вестибюлі школи.


Активна громадськість  має підтримувати і прискорювати системні зміни в сфері управління відходами і наша активна увага до теми сортування сміття є запорукою успіху цієї справи! Вкотре звертаюся до батьків, жителів нашого міста про підтримку електронної петиції, яка розміщена на сайті Бучанської міської ради про «Організацію безкоштовного пункту приймання ламп, які містять ртуть». Я переконана, що врятувати країну від численних звалищ можна просто зараз. Не чекайте змін, створюйте зміни разом з нами!

                                                                                     

  • Для підпису електронної петиції

http://e-dem.in.ua/bucha/Petition/View/33

  • Дізнатися більше про проект «Україна без сміття»

http://nowaste.com.ua/

 

Класний керівник 6-А класу, Рагімова Наталія

 




Категорія: Виховна робота / Патріотичне виховання



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.