Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









«Скажи пластику - НІ зеленому майбутньому - ТАК!»

  • 02 травень 2018 | Виховна робота
  • Всеукраїнський дитячий екологічний конкурс

    «Скажи пластику –ні, зеленому майбутньому - так!»

     Етап 1. «Долучайся!»

    Всеукраїнський дитячий екологічний конкурс «Скажи: «Пластику – НІ! Зеленому майбутньому – ТАК!» засновано у 2018 році БО “Благодійний фонд “Лелекера” (Лелека, що піклується про свою родину – Лелекера (Lelecare)) з нагоди відзначення Міжнародного Дня Землі.

    Метою цього конкурсу є розвиток екологічної самоосвіти, формування еко-культури у підростаючого покоління, підтримка і розвиток еко-волонтерства, формування та зміцнення взаємозв’язків між діями екологічного спрямування, громадянською активністю та благодійністю

    Етап 2. «Дій!»  

    Другий етап проводиться чотирма хвилями та направлений на безпосередній збір пластику (насамперед, пластикових кришечок) для передачі на переробку.

    Етап 3. «Твори!»

    Умови та терміни. Для участі в Етапі 3 потрібно обрати номінацію та виконати творчу роботу

    Номінація «Екологічний плакат». Намалюйте плакат який покроково розповідає: - як класифікуються пластикові відходи за типами і можливістю переробки; - що потрібно зробити, щоб зменшити накопичення пластикових відходів; - довільна тема, яка доступно доносить інформацію про проблему пластикових забруднень і шляхи її вирішення. До участі приймаються роботи, виконані у будь-якій техніці (акварель, масло, фломастери, олівці, аплікація, комп'ютерна графіка, тощо). Розмір роботи від А3 до А1 (за вибором).

     

    Номінація «Шалена кришечка». Намалюйте картину або плакат, з пластиковою кришечкою, яка є основним елементом Конкурсу: - кришечка як головний герой боротьби з пластиковими забрудненнями; - кришечка як герой коміксу про пригоди Шаленої Кришечки у світі природи від створення до переробки. До участі приймаються роботи, виконані у будь-якій техніці (акварель, масло, фломастери, олівці, аплікація, комп'ютерна графіка, тощо). Розмір роботи від А4 до А1 (за вибором).


    Номінація «Зелена книга». Напишіть твір, вірш або художнє оповідання на тему екології та/або актуальних соціальних проблем і їх впливу на майбутнє людства і планети. Ми не обмежуємо цю номінацію окресленням суто проблеми пластику, оскільки політ творчості не має меж. Але твір має розкривати тему збереження навколишнього середовища або дотичних до неї (важливість біорізноманіття / зміни клімату і чинники впливу / технології переробки відходів / зв'язок екологічних і соціальних проблем у суспільстві).


    До участі приймаються роботи, написані у будь-якому літературному стилі (історії з реального життя, фантастика, анти-утопія, історичний погляд, пригоди, газетна колонка, тощо). Розмір твору довільний, але не менше рекомендованого до написання для вікової групи, до якої відноситься учасник.


    Роботи приймаються до 25 травня, каб. 106.

    Координатор проекту Рагімова Н.М.




    Категорія: Виховна робота



    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
    Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

    Інформація


    Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.