Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Свято козацтва в початковій школі

 14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва.

Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.

У нашій школі теж стало традицією проводити день козацтва, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати українські традиції. От і цей рік  не став виключенням. Ряд заходів до Дня українського козацтва було проведено в нашому навчальному закладі   на протязі тижня.

Виставка малюнків «Славні козаки», яку підготували учні початкових класів, радувала погляд учнів, учителів та гостей школи.

Бібліотекар Марія Степанівна та класні керівники провели усні журнали, бесіди «Ми – нащадки козацької слави», спрямовані на виховання в учнів патріотизму, інтересу до вивчення історії свого народу, бажання стати нащадками славних лицарів українських – козаків.

Протягом тижня вчителем фізкультури та класними керівниками 1-4 класів проводилися спортивні змагання. Справжні козаки змагалися у витримці, силі, подоланню перешкод, вмінню швидко перевдягатися, бігати, стрибати на «коні», влучати у ціль.

А як вболівали за своїх однокласників маленькі козачки! У вишитих сорочках, заквітчані віночками, вони щиро переживали за хлопчиків  та підтримували їх голосними закликами та піснями.


 




Категорія: Виховна робота / Патріотичне виховання



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.