Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Акція «Червона стрічка»

  До Міжнародного дня боротьби зі СНІДом в нашій школі пройшла соціальна акція «Червона стрічка». Учні та педагоги школи прикріпили червоні стрічки до свого одягу - символ боротьби з глобальною епідемією, яка охоплює всі континенти, країни, міста.

Ця стрічка як символ розуміння проблеми СНІДу була задумана навесні 1991 року. Її ідея належить художнику Франку Муру. Франку було призначено увійти до історії як "творцеві червоної стрічки". Треба відзначити, що до цього він жив з ВІЛ-інфекцією більше 20 років.

Проект "Червона стрічка" був офіційно початий влітку 2000 року.

Червона стрічка – символ підтримки інфікованих людей, протидії дискримінації і суспільної ізоляції людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом, надії на майбутнє без СНІДу. Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».

Всесві?тній день боротьби? зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.

Одягнути червону стрічку – це тільки перший крок.  Наступний крок – своїми діями проявляти підтримку і толерантність до ВІЛ-інфікованих.


 




Категорія: Виховна робота / Учнівське самоврядування



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.