Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Міський семінар для вчителів англійської мови

 20 березня у нашому закладі відбувся міський семінар для вчителів англійської мови на тему «Патріотичне виховання як організований культуротворчий процес взаємодії педагогів  та учнів на уроках англійської мови». Спілкування відбувалося суто англійською мовою.

Завдання патріотичного виховання та виховання громадянської компетентності на уроках англійської мови полягають у вихованні позитивного та поважного ставлення до власного народу, його культури, любові до Батьківщини й рідної мови та віри в світле майбутнє своєї країни. Величезну роль у патріотичному вихованні людини відіграє школа. А саме, зароджує в молодому поколінні почуття державності, закладає паростки гордості за Батьківщину, за вчинки предків, готує громадян і патріотів. Безумовно, дієвим та успішним засобом втілення такої мети є нетрадиційний підхід до уроку та використання інноваційних технологій.

Предмет «англійська мова» посідає особливе місце. Його своєрідність полягає в тому, що в ході вивчення іноземної мови учні здобувають не знання основ науки, а вміння й навички користуватися чужою мовою як засобом спілкування, засобом одержання нової корисної інформації. Викладання англійської мови в сучасній школі дає вчителю широкі можливості по вихованню громадянськості й патріотизму. Цьому сприяє комунікативна складова предмету, його спрямованість до вивчення побуту, звичаїв, традицій і, насамперед, мови іншого народу.

Перша частина виступів була присвячена питанню розвитку навичок говоріння, слухання, письма та читання. Вчителі Проніна Юлія Олександрівна, Крохоткіна Тетяна Володимирівна, Маймескул Анна Володимирівна та Скорлупіна Людмила Володимирівна закінчили курси Міжнародного мовного центру ALS по програмі навчання учителів і на нашому семінарі ділилися  своїми надбаннями  у викладанні англійської мови: «Перецептивні та продуктивні навики мовленєвої діяльності у контесті патріотичного виховання на уроках англійської мови» (Маймескул А. А.); «Три етапи навчання читанню в середній школі» (Крохоткіна Т.В.); «Використання патріотичних пісень на уроках англійської» (Скорлупіна Л.В.); «Як впровадити ефективне говоріння» (Проніна Ю.О.).

У практичній частині семінару наші колеги презентували форми роботи щодо зустрічі. Краєзнавчий матеріал повинен стати обов'язковою частиною при вивченні іноземної мови. Краєзнавство створює сприятливі умови для організації різних завдань творчого характеру, застосування в навчальній роботі різноманітних елементів пошуку й дослідження, широкого використання місцевих джерел.

Також, краєзнавство відкриває широкі можливості для самостійної діяльності учнів, для пошуку, дослідження й навіть невеликого відкриття. Це викликає у школярів глибокий інтерес до історії краю, країни, прагнення до знань. Піроженко Анна Олегівна провела краєзнавчу гру з елементами патріотичного виховання «Blockbusters», учасниками якої були учні 10-Б класу та вчителі.

Зелінська Юлія Костянтинівна поділилася своїм досвідом роботи з учнями різних вікових груп. Учитель зазначила, що комунікативна діяльність на уроках та під час позакласних заходів формує задатки та інтерес до вивчення іноземної мови.

Учасники семінару мали змогу висловити свої думки під час обговорення проблемних питань.

Як підсумок, вчителі дійшли одностайного висновку, що сучасний урок англійської мови повинен бути максимально унаочнений, з використанням інформаційних технологій, носити комунікативну та соціокультурну направленість. Всі учасники семінару висловили слова вдячності педагогічному колективу, адміністрації школи, вчителям англійської мови за якісно організований, надзвичайно продуктивний семінар, за високий рівень викладання навчального предмету та міцні знання учнів з англійської мови.


Заступник директора школи по спеціалізації Кукушкіна І.Е.

   




Категорія: Патріотичне виховання / Іноземні мови / Останні публікації



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.