Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Козацькому роду нема переводу!

 Козацькому роду нема переводу – під таким гаслом у нашій школі пройшли ”Козацькі забави”. На шкільному подвір’ї зійшлися сильні духом козаки та козачки 8-9-х класів. 

Відгомоніли століття з того часу, як в пониззі Дніпра, за його порогами, мужні і волелюбні лицарі заснували Запорізьку Січ, а пам’ять живе. Тому з метою виховання пошани до історичного минулого, допомогти дітям осмислити свою особистість як частину великого українського народу, морального та фізичного загартовування школярів значну частину козацьких розваг скадали саме спортивні змагання.

Урочисто під звуки козацького маршу вийшли курені: «Хортиця» (8-А клас), «Гайдамаки» (8-Б клас), «Прибучанський низ» (8-В клас), «Нащадки козаків» (9-А клас), «Козацький дух» (9-Б клас), «Довгий чуб» (9-В клас). Курені  боролися чесно і без лукавства: підтягувалися, стрибали, демонстрували знання з історії козацтва, фізичну силу і спритність.

На святі свій стройовий вишкіл показав шкільний рій «Відважні Соколи», які зайняли почесне друге місце на обласних змаганнях «Сокіл-Джура».

Курені привітали директор школи Наконечний Михайло Петрович та почесні гості: голова Бучанської міської організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Щербак Олександр Іванович та заступник голови Бучанської міської організації інвалідів війни, збройних сил та учасників бойових дій Конів Володимир Степанович.

Також, Щербак О.І. та Конів В.С. провели майстер клас по збиранню та розбиранню гвинтівки.

Дух змагання та дружби, бажання ставати кращими, сильнішими об'єднували учасників. У такі моменти усвідомлюєш, що патріотизм – це звичайний стан повсякденного життя, це шанобливе ставлення до звичаїв і традицій, це гаряче почуття свого людського й національного обов'язку.

Родзинкою свята для учнів та гостей стала козацька каша та узвар.

Оцінювали змагання лідери учнівського самоврядування. Перемогу  здобув курінь «Нащадки козаків». Усі курені були нагороджені дипломами та солодкими призами.

Свято пройшло цікаво і змістовно, треба було вирішити багато організаційних питань, продумати відповідну програму, виявити інтереси і зацікавлення всіх учасників. І за це велике спасибі педагогу-організатору Гарбуз О.А., класному керівнику 9-А класу Катану С.А., учителям фізичного виховання Ковальському В.В., Рожику Р.О., учнівському самоврядуванню.

                                                                                                                                            Заступник директора з виховної роботи

Льовіна Г.М.

 




Категорія: Виховна робота / Патріотичне виховання



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.