Україна
Київська область
місто Буча
вул. Вокзальна, 104
nmp50@ukr.net

БУЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 5
Бучанської міської ради Київської області

Eng
It
Fr
 

 









Осінні канікули в Німеччині


Вважаю, що у викладанні іноземної мови дуже важливою є мотивація. Розпочинати викладання іноземної мови необхідно з наголошення про важливість іноземних мов в сучасному світі. Все це спонукає нас організовувати поїздки за кордон ( Німеччина, Польща…).
Новий 2015 навчальний рік не став виключенням. У рамках мовної практики з німецької мови учні школи на осінніх канікулах відвідали молодіжний центр відпочинку і мовної практики KiEZ у м. Зебніц, Німеччина.
Метою поїздки стало вдосконалення німецької мови (заняття з носіями мови), знайомство з історією, культурою, традиціями Німеччини та встановлення партнерських зв'язків з освітніми закладами міста Зебниц.
В рамках програми учні багато подорожували і відвідали також Чехію та Польщу. Важко описати всі враження, які діти отримали від поїздки за такий короткий проміжок часу.
Кожного дня три години були відведені для німецької мови. Два чудових викладача фрау Ельза та фрау Андреа підготували цікавий і сучасний навчальний матеріал. Ніхто не нудьгував. Урок пролітав «Wie im Fluge» (як в літаку) дуже швидко і захоплююче. Завдяки професійно розробленій методиці, діти швидко засвоюють новий матеріал, вчать багато нових слів і граматичних конструкцій. А найцінніше - можна було почути справжню, правильну вимову,
Після занять були різні екскурсії, або вільний час в місті, за який діти встигали подивитися місто і погуляти по магазинам. В один із днів ми побували в Дрездені. Магія цього міста всіх просто зачарувала. Відвідування Дрезденської галереї, музею транспорту, найголовнішої пам'ятки Дрездена - палац Цвінгер у центрі міста, викликали незабутні спогади. На вихідних була організована поїздка в місто Прагу, яке знаходиться в Чехії, не менш дивовижне і казкове місто. А ще був Краків – місто польських королів із цікавою багатою столітньою історією та старовинною європейською архітектурою.
Дуже цікавою була зустріч з учнями єдиної в «зебніцькому районі» гімназії , так званої Geote-gimnasia. Екскурсію по школі для нас провів директор гімназії пан Андрияс Зельтман. Він нам показав, як обладнані їхні кабінети для різних предметів. Це було дуже захоплююче, оскільки кожен кабінет обладнаний за останнім словом техніки. Сама ж гімназія складається з двох частин, розташованих по різні боки дороги, і з’єднана містком над дорогою. Також, поруч гімназія має свій власний спортзал, обладнаний не гірше, ніж кабінети для навчання. Він може розділятися на три частини за допомогою натяжних ширм (просто не знаю, як це назвати). Після відвідування гімназії ми поїхали до Саксонської Швейцарії. Вона розташована на горах піщаного каменю поряд з річкою Ельба. Наша подорож продовжилася в добре укріпленій фортеці Кьонігштайн, яка була таким-собі військовим містом, оскільки там розташовувався тільки військовий гарнізон, можна було вирощувати продукти харчування, і могла вмістити в собі більше 50000 цивільних.
Шкода, але канікули дуже швидко промайнули і ми повернулися до школи… Ось що сказала одна дівчинка з нашої групи :«Мені все дуже сподобалося! Ми відвідали прекрасні міста Чехії та Німеччини. Нас зустрічали дуже добрі і гостинні люди. Я думаю, що у кожного з нас після цього табору залишаться свої незабутні враження, якими він з радістю буде ділитися зі своїми друзями. Дуже хотілося б ще поїхати такою ж групою».
По закінченні навчання всі хлопці та дівчата отримали сертифікати. Із багажем позитивних вражень, знань, емоцій ми вирушили додому - до рідної України.
Ми не кажемо Німеччині: «До побачення», ми кажемо : «До нових зустрічей!»

Кукушкіна Ірина Ернестівна, заступник директора школи з іноземних мов











 (Більше світлин є в рубриці сайту "Фотогалерея")

 




Категорія: Іноземні мови / Вивчення іноземних мов



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися, або зайти на сайт під своїм іменем.

Інформація


Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 500 днів з дня публікування.